Nieuwe vragen, nieuwe antwoorden

De samenleving is voortdurend in beweging. Mindfit beweegt mee. We sluiten aan bij nieuwe vragen, met nieuwe behandelingen, nieuwe methoden en nieuwe techniek. Zo bieden we wat nodig is en bouwen we aan de GGZ van de toekomst.

Train de trainer met Sport & Spel

Buiten behandelen in beweging

Beter behandelen

ACT groepsbehandelingen

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk, ook ná de coronaperiode. Mindfit ontwikkelde een groepsbehandeling voor jongvolwassenen; ACT Young Adults. Oefeningen en (video)materialen zijn specifiek gemaakt voor deze doelgroep. Onderdeel van de behandeling is het door Mindfit ontwikkelde Pauze-Keuze Model, ondersteund met audio pauzeknop-oefeningen (mindfulness). Vanwege het succes van deze aanpak ontwikkelden we een variant voor volwassenen: Leven vanuit je kracht (ACT).

Buiten behandelen in beweging

Mindfit gelooft dat mentale en fysieke gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een behandelresultaat duurzamer is wanneer er tijdens je behandeling ook aandacht is voor fysieke gezondheid en leefstijl. Daarom is bij Mindfit behandelen in combinatie met beweging volop in ontwikkeling, in de vorm van buiten behandelen en runningtherapy. In samenwerking met stichting Life goals ontwikkelden we aanbod sport & bewegen in de behandeling.

Accepteer eerst de cookies

Voordat u video's op onze site kunt bekijken moet u eerst akkoord gaan met onze cookievoorwaarden.

GZ-psycholoog Saskia begeleidt de Mindboost training

Meer mensen eerder helpen

Mindboost

In balans blijven en stressklachten voorkomen. Voor veel werknemers een serieuze opgave. Mindfit ontwikkelde de 1-daagse training Mindboost om handvatten te geven om met de hectiek van alledag om te gaan. Een effectieve training waarbij zowel fysiek als mentaal grenzen worden verkend en inzichten verkregen. Want voorkomen is beter dan genezen. De training wordt aangeboden via werkgevers.

InTalk ervaringsverhalen

InTalk is een platform met ervaringsverhalen over ingrijpende levensgebeurtenissen en mentale uitdagingen. De podcasts van InTalk bieden erkenning, herkenning, troost en tips van de vertellers. Ze zijn gemakkelijk te delen om een gesprek te openen en steunen luisteraars in hun eigen proces. Mindfit initieerde het platform bij te dragen aan het normaliseren van psychische klachten en meer mensen eerder te helpen. Want niet iedere vraag hoeft behandeld te worden binnen de GGZ.

@ease

Bij @ease kunnen jongeren (12-25 jaar) laagdrempelig en anoniem terecht voor een luisterend oor van leeftijdsgenoten. Dat kan bij verschillende inlooplocaties en via een online chat.  Zorgprofessionals, onderzoekers en psychiaters zorgen voor ondersteuning van de jonge vrijwilligers.
Mindfit nam, in samenwerking met met onze Dimence Groep collega’s sociaal domein, het initiatief om deze effectief bewezen aanpak naar Zwolle te halen. Dat leidde tot de opening van een nieuwe locatie in de Zwolse stadkamer (april 2023). We onderzoeken of we deze succesvolle aanpak ook in andere steden in onze regio kunnen uitrollen.