Nieuwe vragen, nieuwe antwoorden

De samenleving is voortdurend in beweging. Mindfit beweegt mee. We sluiten aan bij nieuwe vragen, met nieuwe behandelingen, nieuwe methoden en nieuwe techniek. Zo bieden we wat nodig is en bouwen we aan de GGZ van de toekomst.

Train de trainer met Sport & Spel

Buiten behandelen in beweging

Beter behandelen

ACT groepsbehandelingen

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk, ook ná de coronaperiode. Mindfit ontwikkelde een groepsbehandeling voor jongvolwassenen; ACT Young Adults. Oefeningen en (video)materialen zijn specifiek gemaakt voor deze doelgroep. Onderdeel van de behandeling is het door Mindfit ontwikkelde Pauze-Keuze Model®, ondersteund met audio ‘pauzeknop-oefeningen’ (mindfulness). Vanwege het succes van deze aanpak ontwikkelden we een variant voor volwassenen: Leven vanuit je kracht (ACT).

Pauze-Keuze Model Mindfit

Het Pauze-Keuze Model® van Mindfit

Basiscursus ACT

Om ACT in te kunnen zetten voor cliënten of patiënten moet je eerst jezelf onderdompelen in het gedachtengoed, zodat je naast kennis ook ervaring met ACT opdoet. ACT is, zoals het Engelse woord al aangeeft, iets wat je doet. Durf jij als behandelaar ook kwetsbaar en onzeker te zijn, je twijfels te hebben of het ook even niet te weten?

Mindfit heeft de basiscursus ACT ontwikkeld. Voor Mindfit behandelaren én andere professionals in de hulpverlening. Centraal staat het Pauze-Keuze Model®. Een helder en toegankelijk werkmodel voor cliënt en professional.

Impressie cursusdag

De basiscursus ACT is klassikaal met maximaal 20 deelnemers

Buiten behandelen in beweging

Mindfit gelooft dat mentale en fysieke gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een behandelresultaat duurzamer is wanneer er tijdens je behandeling ook aandacht is voor fysieke gezondheid en leefstijl. Daarom is bij Mindfit behandelen in combinatie met beweging volop in ontwikkeling, in de vorm van buiten behandelen en runningtherapy. In samenwerking met stichting Life goals ontwikkelden we aanbod sport & bewegen in de behandeling.

Sport & Bewegen

Workshop sport & bewegen van mindfitcollega’s Anne en Daisy, deelnemer Charlotte en wijksportcoach Erik op congres Stichting KiBG

Meer mensen eerder helpen

InTalk ervaringsverhalen

InTalk is een platform met ervaringsverhalen over ingrijpende levensgebeurtenissen en mentale uitdagingen. De podcasts van InTalk bieden erkenning, herkenning, troost en tips van de vertellers. Ze zijn gemakkelijk te delen om een gesprek te openen en steunen luisteraars in hun eigen proces. Mindfit initieerde het platform bij te dragen aan het normaliseren van psychische klachten en meer mensen eerder te helpen. Want niet iedere vraag hoeft behandeld te worden binnen de GGZ.

Vind je eigen verhaal op Intalk

Soms lijkt een verhaal ook een beetje jouw verhaal...

@ease

Bij @ease kunnen jongeren (12-25 jaar) laagdrempelig en anoniem terecht voor een luisterend oor van leeftijdsgenoten. Dat kan bij verschillende inlooplocaties en via een online chat.  Zorgprofessionals, onderzoekers en psychiaters zorgen voor ondersteuning van de jonge vrijwilligers.

Vrijwilligers van @ease Zwolle

Vrijwilligers van @ease Zwolle bieden een luisterend oor

Mindfit nam, in samenwerking met met onze Dimence Groep collega’s sociaal domein, het initiatief om deze effectief bewezen aanpak naar Zwolle te halen. Dat leidde tot de opening van een nieuwe locatie in de Zwolse stadkamer (april 2023). We onderzoeken of we deze succesvolle aanpak ook in andere steden in onze regio kunnen uitrollen. 

@ease Zwolle is iedere maandag geopend in de stadkamer

@ease Zwolle is iedere maandag geopend in de stadkamer