ACT Young Adults

Denk je soms… Ik doe er niet toe. Anderen vinden me vast waardeloos. Ik mag niet falen! Dit gaat mij nooit lukken. Voel je je soms onzeker, angstig, moedeloos of eenzaam? En staat dit je in de weg om te doen wat je eigenlijk wil doen? Denk dan eens aan de groepstraining ACT voor jong volwassenen.

Voor wie?

Je bent tussen de 18 en 25 jaar en je hebt last van angst, piekeren, somberheid of onzekerheid. Je bent gemotiveerd om met jezelf aan de slag te gaan.

Bekijk ons filmpje om te zien of de training past bij jouw vraag.

Accepteer eerst de cookies

Voordat u video's op onze site kunt bekijken moet u eerst akkoord gaan met onze cookievoorwaarden.

Informatiefilmpje groepsbehandeling ACT Young Adults

Wat ga je doen?

Je gaat samen met andere jongeren aan de slag met opdrachten en oefeningen met behulp van foto’s, beelden, muziek en teksten. Je krijgt handvatten om anders om te gaan met moeilijke situaties, nare gedachten en vervelende gevoelens. Nog belangrijker is misschien wel dat je je weer gaat richten op de dingen die voor jou belangrijk zijn je leven: vriendschap, plezier, avontuur, studie, werk. Je krijgt weer focus op wat voor jou belangrijk is en kunt weer meer genieten van de dingen die je graag doet.

De groepsbehandeling is gebaseerd op Acceptance Commitment Therapy (ACT); een nieuwe vorm therapie waarbij je leert om te gaan met nare gevoelens, gedachten of ervaringen in je leven. Vaak willen we die gevoelens voorkomen of vermijden, maar eigenlijk is dat niet mogelijk. Narigheid hoort bij het leven net als de leuke dingen.
Binnen ACT leer je beter om te gaan met moeilijke ervaringen en krijg je handvatten om meer afstand te nemen van gedachten die de hele dag maar door je hoofd gaan en je een negatief gevoel geven, je angstig of somber maken.

Praktische info groepsbehandeling ACT Young Adults

De behandeling bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. Daarnaast krijg je opdrachten en oefeningen voor thuis. Een groep bestaat uit om en nabij acht deelnemers.

Voor de groepsbehandeling ACT Young Adults heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Daarna volgt eerst een gesprek om te kijken of de groepsbehandeling past bij jouw vraag.

Ben je al in behandeling bij Mindfit en heb je interesse in deze groepsbehandeling? Geef dit dan aan bij je behandelaar. Een groepsbehandeling kan ook gecombineerd worden met individuele gesprekken.

“ Jullie hebben mij weer laten zien wie ik ben, wat ik wil en dat ik hier ben met een reden ”

De groepsbehandeling krijgt in de evaluaties een 8.6 

Op welke locaties wordt ACT Young Adults gegeven?

De groepsbehandeling ACT Young Adults wordt op de volgende locaties van Mindfit gegeven:

 • Almelo
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Deventer
 • Kampen
 • Meppel
 • Raalte
 • Steenwijk
 • Utrecht
 • Zutphen
 • Zwolle

Het behandelprogramma kan per locatie enigszins verschillen. 

Hoe opener je bent, des te meer je eruit haalt

“Ik zat al langere tijd niet goed in mijn vel. Ik dacht negatief over mezelf en had depressieve gevoelens. Mijn vrienden gingen het merken zien en ook mijn ouders zagen het aan me.

Lees meer

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie