Wachttijd bij Mindfit

Bij Mindfit kun je direct aan de slag met het verbeteren van je mentale conditie via een online module. Wanneer je jezelf aanmeldt via de website krijg je direct toegang tot onze online module 'Welkom bij Mindfit'. Hiermee kun je je ook voorbereiden op je eerste gesprek.

Eerste gesprek

Mindfit doet er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. De wachttijd voor een eerste gesprek verschilt per locatie. Uiteraard doen wij ons best om je zo snel mogelijk te zien. Wanneer je besluit in behandeling te komen bij Mindfit, dan kun je na je eerste gesprek direct je behandeling vervolgen volgens afspraak met  je behandelaar. Meestal heb je één keer per twee weken een afspraak met je behandelaar.

Wachttijd per locatie

Laatste actualisatie van de getoonde wachttijden (in weken): 7 januari 2022

Locatie Wachttijd tot
eerste gesprek*
Wachttijd voor
EMDR behandeling**

 
Wachttijd voor
Diagnostiek ADHD/ASS**

 
Almelo Oost 10 10 13
Almelo Oost - locatie Tubbergen 12 12 n.v.t.
Almelo West 8 8 26
Amersfoort - locatie Stadsring 2 2 n.v.t.
Amersfoort - locatie Soest 2 2 n.v.t.
Apeldoorn 12 12 n.v.t.
Arnhem 9 9 n.v.t.
Deventer Oost - Colmschate 12 12 12
Deventer Oost - Raalte 4 4 12
Deventer West 12 12 20
Deventer West - locatie Twello 12 12 20
Kampen - locatie Dronten 13 13 13
Kampen 13 13 13
Meppel 12 12 12 (alleen ADHD)
Rijssen 12 12 12
Steenwijk 4 8 6 (alleen ADHD)
Steenwijk - locatie Vollenhove/Sint Jansklooster Tijdelijk niet open***    
Utrecht - Burg. Verderlaan 10 10 n.v.t.
Utrecht - locatie Nieuwegein 15 15 n.v.t.
Utrecht - locatie Hoef en Haag 12 12 n.v.t.
Zutphen 10 10 10
Zutphen - locatie Lochem 16 16 n.v.t.
Zutphen - locatie Eerbeek 10 10 n.v.t.
Zwolle Oost 17 17 17
Zwolle Oost - locatie Dalfsen 17 17 n.v.t.
Zwolle West - locatie Burg. Roelenweg 26 26 32
Zwolle West - locatie Eerdelaan 26 26 32
       

* Wachttijd tot eerste gesprek is gelijk aan wachttijd voor aanmelding en behandeling.
** Bij sommige specifieke behandelingen als EMDR of voor diagnostiek, kan de wachttijd langer zijn dan de algemene wachttijd op deze locatie. Die wachttijd vind je in deze tabel.
***  Deze locatie is tijdelijk niet open.  Je kunt wel terecht bij de dichtstbijzijnde locaties: Steenwijk of Meppel. Vind je de reistijd te lang? Ook een volledig digitale behandeling (of een combinatie) is mogelijk. 

Wachttijd specifieke behandelingen

Voor sommige behandelingen is de wachttijd wat langer dan je van ons gewend bent. Dat geldt bijvoorbeeld voor de behandeling EMDR of voor diagnostisch onderzoek naar ASS of ADHD. Dit komt omdat deze behandelingen gedaan moeten worden door gespecialiseerde behandelaren.
Als je niet zo lang wilt wachten, kun je ook terecht bij een andere Mindfit locatie met kortere wachttijden. Vind je de reisafstand te lang? Je kunt de behandelingen ook digitaal doen! Geef je voorkeur in dat geval door aan Service & Info.

Wachtlijstbemiddeling

Als je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met Mindfit of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen zodat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een eerste gesprek krijgt en binnen tien weken vanaf het eerste gesprek start met de behandeling. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.