Wachttijd en je zorgverzekeraar

De wachttijd hangt ook af waar je verzekerd bent. Graag geven wij je extra informatie wat goed is om te weten en wat je kunt doen.

Bij sommige zorgverzekeraars is de wachttijd langer dan normaal

Sommige zorgverzekeraars maken afspraken met Mindfit over het maximaal te besteden budget in 2024. Dit budget moet Mindfit gelijk over het jaar verspreiden. Wanneer de vraag naar zorg groter is dan past binnen het afgesproken budget, moet je helaas langer wachten. 

Mindfit doet er alles aan om je wachttijd zo kort mogelijk te houden. Helaas kunnen we niet voorkomen dat er wachttijden zijn.

Wat kun je doen wanneer je de wachttijd te lang vindt?

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kijkt dan voor jou of er een andere zorgaanbieder is waar de wachttijd korter is. Dan kun je misschien eerder met behandeling starten. Neem voor zorgbemiddeling contact op met je zorgverzekeraar.

Zelf online tot begeleiding zelfregiecentra

Online zelfhulp

Je kunt terwijl je op de wachtlijst staat zelf aan de slag met de online zelfhulp modules van Dimence Groep. Deze zijn gratis en voor iedereen beschikbaar die er baat bij heeft. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je zo van start.

Herkenbare verhalen

Wellicht heb je steun aan herkenning in de verhalen van anderen. Deze vind je op Thubble en InTalk.

Begeleiding bij zelfregiecentra

Ook kun je terecht voor begeleiding en een goed gesprek bij de zelfregiecentra in de regio. Zoals Vriendendiensten Deventer en Raalte, Focus en Nexus in Zwolle en Mens door Mens in Almelo. Bij een zelfregiecentrum kun je met allerlei vragen terecht over dingen waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt. Zoals financiële - en huisvestingsproblemen, uitdaging met werk of sociale relaties en je persoonlijke ontwikkeling.