Kosten en vergoedingen van jouw behandeling

Met een verwijzing van je huisarts wordt je behandeling meestal vergoed. De kosten voor een behandeling verschillen. Het hangt af van hoe lang jouw behandeling duurt en of je ook gebruik maakt van een groepsbehandeling. 

Vergoed door je zorgverzekeraar

Met een verwijzing van je huisarts of specialist wordt je behandeling meestal vergoed door je zorgverzekeraar. Toch is het altijd verstandig je polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Geef in dat geval de AGB code van Mindfit door: 6290402.

Heb je geen verwijzing van je huisarts voor een behandeling bij Mindfit? Dan kun je besluiten de kosten zelf te betalen. Vraag hiervoor een offerte op bij Mindfit. 

Onze online zelfhulp is gratis, voor iedereen. 

Je eigen risico

Bij de start van een behandeling bij Mindfit wordt je eigen risico aangesproken. Dit betekent dat je¬†de eerste ‚ā¨ 385,- aan zorgkosten jaarlijks zelf moet betalen.¬†Als je¬†een hoger eigen risico hebt¬†afgesproken met je¬†zorgverzekeraar, kan dit bedrag hoger zijn.¬†Elk jaar wordt het eigen risico wat je verbruikt hebt in rekening gehad.
Let op: Ook je eerste gesprek hoort bij de behandeling.

Belangrijke voorwaarde voor vergoeding

Je huisarts en de behandelaar van Mindfit bekijken of je klacht onder de zogenaamde ‚ÄėDSM-5-classificatie‚Äô valt. De DSM 5 is een offici√ęle lijst van diagnoses van psychische klachten. Alleen als jouw klacht daar wordt beschreven, vergoedt je zorgverzekeraar je behandeling.

Als dat niet zo is, dan informeren wij je hierover en nemen we contact op met je verwijzer. De gesprekken die nodig zijn geweest om te kijken of jouw hulpvraag te classificeren is volgens de DSM 5, brengen we in rekening brengen bij je zorgverzekeraar. Deze gesprekken tellen ook mee voor je eigen risico.
Als je vragen hebt waarom jouw klachten niet vergoed worden, dan kun je hierover contact opnemen met je zorgverzekeraar. Je kunt ook besluiten je behandeling zelf te betalen. Vraag een offerte aan bij  bij Service & Info via (088) 646 33 48 of e-mail 
info@mindfit.nl.

Accepteer eerst de cookies

Voordat u video's op onze site kunt bekijken moet u eerst akkoord gaan met onze cookievoorwaarden.

Bekijk de uitleg over je eigen risico voor je behandeling