Runningtherapie

Runningtherapie is een vorm van hardlopen om stress te verminderen en een betere stemming te krijgen. Je hebt minder last van angst- of paniekgevoelens of je gevoel van chronische vermoeidheid. Kortom; hardlopen om je beter te voelen! Veel mensen die regelmatig hardlopen geven aan dat ze tijdens en na het lopen een ontspannen en opgeruimd gevoel hebben in hun hoofd.

Voor wie?

Hardlopen kan iedereen leren en je kunt het overal en op elk willekeurig tijdstip doen. Het levert veel resultaat op zonder dat het veel tijd kost. Lukt het jou om verschillende redenen niet op eigen kracht tot bewegen komen? En herken je de volgende klachten?

  • Depressiviteit of stemmingswisselingen;
  • Burn-out, stress of overspannenheid;
  • Angst- en paniekaanvallen;
  • Onverklaarbare vermoeidheidsklachten;
  • Slechte conditie;
  • Lusteloosheid of slapeloosheid.

Dan is runningtherapie misschien iets voor jou. Je hoeft géén loopervaring te hebben om deel te kunnen nemen.

Wat ga je doen?

Met runningtherapie leer je tenminste 30 minuten aaneengesloten hard te lopen, zonder daarbij de hulp van iemand anders nodig te hebben. Dat leer je binnen 10 weken. 

Tijdens deze 10 weken loop je één keer per week in de groep. Daarnaast zul je twee of drie keer per week zelfstandig gaan oefenen. Je krijgt een schema met afwisselende trainingen. We houden goed rekening met je gezondheid. Na deze tien weken evalueren we hoe de training voor jou was en hoe je verder wilt in de toekomst.

Praktische informatie groepsbehandeling Runningtherapie

Je begint met een kennismakingsgesprek. We bespreken je verwachtingen en doelen. Het loopgedeelte duurt tien weken. Een groep bestaat uit maximaal zes deelnemers.

Voor de groepsbehandeling Running therapie heb je een verwijzing van je huisarts nodig.

Ben je al in behandeling bij Mindfit en heb je interesse in deze groepsbehandeling? Geef dit dan aan bij je behandelaar. Een groepsbehandeling kan ook gecombineerd worden met individuele gesprekken.

Op welke locaties wordt Runningtherapie gegeven?

De groepsbehandeling Runningtherapie wordt op de volgende locaties van Mindfit gegeven:

  • Meppel
  • Zutphen

Het behandelprogramma kan per locatie enigszins verschillen. 

Een stukje zorg dat ik mezelf heb gegeven

Mijn behandelaar opperde runningtherapie tijdens onze gesprekken. Het zou me wat rust op kunnen leveren, een manier om ook een beetje frustratie kwijt te kunnen. En wat meer ‘uit mijn hoofd’ komen....

Lees meer

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie