Staat je vraag er niet tussen? Stel jouw vraag dan via ons contactformulier.

Mag ik iemand meenemen bij de gesprekken?

Natuurllijk kan dit.

Ik twijfel aan de diagnose, wat kan ik doen?

Bij twijfel is het goed om aan uw hulpverlener te vragen waarom hij of zij tot die diagnose is gekomen. Als u daarna nog steeds twijfelt dan kunt u een andere hulpverlener vragen om een second opinion. Een second opinion betekent letterlijk ‘een tweede mening’.

Kan ik zelf mijn hulpverlener kiezen?

U kunt vooraf uw voorkeur uitspreken, bijvoorbeeld voor een man of een vrouw of voor een specifieke hulpverlener. In verband met de beschikbaarheid van hulpverleners kunnen wij niet met zekerheid zeggen of wij aan uw wens kunnen voldoen. Heeft u twijfels over uw hulpverlener, dan kunt u dit met hem of haar bespreken of met één van de andere hulpverleners in zijn of haar team. Wij overleggen hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden binnen de mogelijkheden die we hebben.

Wat moet ik doen als het niet klikt met mijn hulpverlener?

Dit kunt u het beste eerst met uw hulpverlener bespreken of met één van zijn of haar collega’s van het team bij wie u in behandeling bent. We kijken hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden binnen de mogelijkheden die we hebben.

Wie is er bij Mindfit verantwoordelijk voor mijn behandeling?

Bij een behandeling door Mindfit is de regiebehandelaar verantwoordelijk voor een goed verloop van uw behandeltraject. Dat geldt ook voor de diagnose die wordt gesteld en het behandelplan. Bij Mindfit gaan wij echter uit van eigen regie, eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid. Dat betekent dat u ook verantwoordelijk bent voor uw eigen traject bij Mindfit.

Wie werken er bij Mindfit?

In de kringen (teams) van Mindfit werken professionals, zoals (gezondheids) psychologen, verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.