Mensen die voor jou belangrijk zijn

Als het niet goed met je gaat, is het fijn om mensen in je omgeving te hebben die je steunen. Daarom mag je altijd iemand meenemen naar je behandeling. Jij beslist wie je wilt betrekken bij jouw behandeling.

Alles goed met de kinderen?

Als het niet goed gaat met jou, heeft dat ook effect op je gezin en je kinderen. Het is begrijpelijk als je je daar zorgen over maakt. Je kunt dat het beste bespreken met je behandelaar. Soms is het voor je kinderen goed wat extra aandacht te krijgen. Impluz organiseert doe- en praatgroepen, speciaal voor kinderen en jongeren. Je kunt ook eens kijken bij deze 10 tips voor ouders

Steun voor naastbetrokkenen

Iemand bijstaan met wie het niet goed gaat is niet altijd gemakkelijk. Je wilt graag helpen maar moet ook letten op je eigen welzijn en gezondheid. Impluz biedt in dat geval ondersteuning met de training ‘Mantelzorg in balans’. Ze geven ook andere trainingen die je kunnen helpen om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Of kijk bij de zelfhulp van Mindfit. Daar vind je online modules voor vragen rond beter slapen, minder piekeren of ontspannen. De modules zijn altijd beschikbaar en je volgt ze gewoon vanuit huis.

De familievertrouwenspersoon

Heb je als naastbetrokkene behoefte aan belangenbehartiging, ondersteuning of hulp bij het indienen van een klacht? Dan kun je terecht bij Marleen Marsman, familievertrouwenspersoon voor de Dimence Groep. Marleen is onafhankelijk en werkzaam vanuit de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersoon (LSFVP).

Je kunt Marleen bereiken op (06) 214 72 400 of per mail. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Ook kun je terecht bij de advies- en hulplijn van de Stichting LSFVP (0900 333 22 22).

Heb je een klacht als naastbetrokkene van een cliënt van Mindfit, kijk dan bij onze klachtenregeling.