Een behandeling met ACT

Bij Mindfit kijken we samen met jou wat je kan helpen bij jouw vraag. Dat betekent dat er altijd meerdere methoden gebruikt kunnen worden in je behandeling. Bij Mindfit werken we onder andere met ACT.

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. ACT richt zich enerzijds op het accepteren van verdriet, angst of pijn. Daarnaast gaat het om vol investeren in wat écht belangrijk voor je is. Juist die combinatie maakt ACT krachtig.
Het is een natuurlijke reactie om nare gevoelens te ontwijken of weg te drukken. Maar dat kost vaak veel energie. Door die gevoelens juist te accepteren komt energie vrij om te besteden aan dingen die je graag doet of wilt bereiken.

Past ACT bij mij?

ACT kan je helpen bij verschillende soorten klachten. Gewoontes als controle houden, situaties vermijden of emoties negeren hielpen je altijd met lastige zaken om te gaan. Nu lijken deze gewoontes niet goed genoeg meer te werken en heb je klachten gekregen zoals somberheid, angst of onzekerheid. Of ACT bij jou past bespreek je met je behandelaar. Samen maken jullie een behandelplan.

ACT ook online

Je kunt onze behandelingen ook digitaal volgen. Dat geldt ook voor ACT. Of je kiest voor een combinatie. Dan heb je gesprekken op locatie gecombineerd met online of telefonisch contact met je behandelaar en oefeningen via je computer. 

Gevoel is er om gehoord te worden

Psychologen Emma Hofman en Madelon Buld werken bij Mindfit met de methode ACT. Dat kan in groepen ‘Voluit leven’, maar ook in een individuele behandeling. Madelon: “Het maakt niet uit met welke klachten je komt. ACT is zinvol voor iedereen die bereid is om vertrouwde gewoonten als vermijding en controle los te laten.”

Lees meer

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie