Verbeter je zelfbeeld

Iedereen heeft een beeld van zichzelf. Je bent je misschien niet altijd bewust van dit zelfbeeld, maar het bepaalt in veel opzichten hoe je je voelt en wat je doet. Juist omdat je zelfbeeld zo bepalend is voor je gedrag, is het belangrijk om te weten of je zelfbeeld klopt. Als je negatief over jezelf denkt, kun je je zelfbeeld in balans brengen. Bijvoorbeeld door aandacht te hebben voor wat goed gaat en wat jouw sterke kanten zijn.

Voor wie?

Je bent onzeker, perfectionistisch of je denkt vaak negatief over jezelf. Het beperkt je in je leven.  Je wilt daar actief mee aan de slag en bent bereid daar dagelijks tijd voor vrij te maken.

Wat ga je doen?

In de groepsbehandeling Verbeter je zelfbeeld leer je hoe je een positiever beeld over jezelf opbouwt. Je bent je bewust van je negatieve eigenschappen, maar neemt nu ook de tijd om er positieve eigenschappen tegenover te plaatsen.
Hiervoor schrijf je onder andere iedere dag op over welk gedrag van jezelf je tevreden bent. Vervolgens kijk je wat dit zegt over jouw positieve eigenschappen. Door dit met regelmaat te doen, bouw je een positiever beeld over jezelf op. Ook besteden we aandacht aan omgaan met kritiek en hoe je perfectionisme kunt verminderen.

Praktische informatie groepsbehandeling Verbeter je zelfbeeld

De groepsbehandeling kan iets verschillen per locatie.
De behandeling bestaat uit tien bijeenkomsten van twee uur. Je krijgt ook huiswerkopdrachten mee waar je dagelijks mee aan de slag gaat. Een groep bestaat uit maximaal twaalf deelnemers.
Of de behandeling bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf uur. Een groep bestaat uit maximaal negen deelnemers. 
Je behandelaar kan je hier meer informatie over geven. 

Voor de groepsbehandeling Verbeter je zelfbeeld heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Daarna volgt eerst een gesprek om te kijken of de groepsbehandeling past bij jouw vraag.

Ben je al in behandeling bij Mindfit en heb je interesse in deze groepsbehandeling? Geef dit dan aan bij je behandelaar. Een groepsbehandeling kan ook gecombineerd worden met individuele gesprekken.

Op welke locaties wordt Verbeter je zelfbeeld gegeven?

De groepsbehandeling Verbeter je zelfbeeld wordt op de volgende locaties van Mindfit gegeven:

  • Almelo
  • Kampen
  • Meppel
  • Steenwijk
  • Zwolle
  • Arnhem
  • Zutphen

Het behandelprogramma kan per locatie enigszins verschillen. 

Praten over wat je bezig houdt help écht

De angst om afgewezen te worden belemmert Jasper in zijn vriendschappen. Hij wordt steeds eenzamer. Wat volgt is een zoektocht naar de juiste hulp. Naast het volgen van therapie vindt Jasper ook steun bij de laagdrempelige jongereninloop van @ease. Praten met andere jongeren blijkt een uitstekend medicijn.

Lees meer

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie