Over je angst

Angst is een zinvolle emotie die je waarschuwt voor gevaren. Dankzij dit gevoel kun je alert reageren en narigheid voorkomen. Maar soms kun je ook bang worden voor situaties waarvoor dit helemaal niet nodig is. Je angstgevoelens passen niet bij de situatie en kunnen zelfs zo groot zijn, dan je situaties gaat vermijden. In de groepsbehandeling Over je angst leer je op een gezonde manier met je angst omgaan.

Voor wie?

Je angst belemmert je in je dagelijks leven en daar wil je iets aan doen. Het maakt niet uit waarvoor je precies angstig bent.

Wat ga je doen?

In de behandeling krijg je uitleg over angst en hoe je hierop reageert. Vervolgens ga je aan de slag met het overwinnen van je angsten. Je leert hoe je op een gezonde manier met je angstige gevoelens kunt omgaan.

  • Theorie en uitleg over angst;
  • Een stappenplan om stap voor stap je angsten te doorstaan;
  • Uitwisseling van ervaringen met andere deelnemers;
  • Oefeningen voor thuis.

De voorbeelden en oefeningen tijdens de bijeenkomsten worden aangepast aan de groepssamenstelling, zodat je altijd met herkenbare situaties aan het werk gaat.

Praktische informatie groepsbehandeling Over je angst

De behandeling bestaat uit vier bijeenkomsten van anderhalf uur (tweewekelijks). Je krijgt ook oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Een groep bestaat uit maximaal negen deelnemers.

Voor de groepsbehandeling Over je angst heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Daarna volgt eerst een gesprek om te kijken of de groepsbehandeling past bij jouw vraag.

Ben je al in behandeling bij Mindfit en heb je interesse in deze groepsbehandeling? Geef dit dan aan bij je behandelaar. Een groepsbehandeling kan ook gecombineerd worden met individuele gesprekken.

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie