KOPP

De afkorting KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Een verzamelterm voor een grote groep verschillende mensen. Toch is er vaak een gemeenschappelijk kenmerk: mensen die opgroeiden in een situatie waarbij één of beide ouders psychische klachten hadden, hebben daar vaak ook later in hun leven nog last van.

Voor wie?

Je groeide op in een gezin waarbij één of beide ouders psychische klachten hadden. Je wilt meer leren over de impact die dat heeft op jou. Hoe heeft de situatie van vroeger effect op je gedachten, gevoelens en gedrag van nu?

Wat ga je doen?

Tijdens de KOPP groepsbehandeling is er ruimte voor het delen van je verhaal. De herkenning bij groepsgenoten is een belangrijk onderdeel van de bijeenkomsten. Maar ook de erkenning dat je jeugdervaring impact heeft op jou. Je leert over hoe je jeugd je gevormd heeft en wat dat betekent voor jouw denken, voelen en doen in het hier en nu. Tot slot staan we stil bij wat je anders zou willen doen.

Praktische informatie groepsbehandeling KOPP

De behandeling bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur. Deze bijeenkomsten zijn meestal iedere week. De groep bestaat uit maximaal negen deelnemers.

Voor de KOPP groepsbehandeling heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Daarna volgt eerst een gesprek om te kijken of de groepsbehandeling past bij jouw vraag.

Ben je al in behandeling bij Mindfit en heb je interesse in deze groepsbehandeling? Geef dit dan aan bij je behandelaar. Een groepsbehandeling kan ook gecombineerd worden met individuele gesprekken.

Op welke locaties wordt KOPP gegeven?

De groepsbehandeling KOPP wordt op de volgende locaties van Mindfit gegeven:

  • Arnhem
  • Almelo

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie