De kracht van anders denken

De manier waarop je denkt heeft invloed op je gevoel. Positieve gedachten zorgen meestal voor een prettig en zelfverzekerd gevoel. Maar als je veel piekert of negatief denkt, dan kan dat bijvoorbeeld stress veroorzaken. In de cursus ‘De kracht van anders denken’ onderzoek je je gedachten en leer je onderscheid maken tussen gedachten en gevoelens. 

Voor wie?

Je hebt vaak het gevoel dat je geen fouten mag maken en voelt je snel verantwoordelijke.
Of je wilt misschien door iedereen aardig gevonden worden en bent onzeker over wat ke kan en wie je bent. Door die gedachten heb je last van stress, angst, somberheid of piekeren.

Wat ga je doen?

In de groepsbehandeling ‘De kracht van anders denken’ spoor je gedachten op waar je last van hebt. Je onderzoekt of deze gedachte klopt, of de gedachte realistisch is en of de gedachte je helpt. Je leert wat een meer realistische gedachte is die je kan helpen om te gaan met je klachten en belemmeringen. Je krijgt achtergrondinformatie en opdrachten voor thuis, zodat je de nieuwe vaardigheden in je eigen situatie toepast.

Praktische informatie groepsbehandeling De kracht van anders denken

De behandeling bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur. Je krijgt ook huiswerkopdrachten mee waar je dagelijks mee aan de slag gaat. Een groep bestaat uit zes tot tien deelnemers.

Voor de groepsbehandeling De kracht van anders denken heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Daarna volgt eerst een gesprek om te kijken of de groepsbehandeling past bij jouw vraag.

Ben je al in behandeling bij Mindfit en heb je interesse in deze groepsbehandeling? Geef dit dan aan bij je behandelaar. Een groepsbehandeling kan ook gecombineerd worden met individuele gesprekken.

Op welke locaties wordt De kracht van anders denken gegeven?

De groepsbehandeling De kracht van anders denken wordt op de volgende locatie van Mindfit gegeven:

  • Zwolle

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie