Balans en Ontspanning

In je leven ervaar je misschien stress op je werk, thuis of in het verkeer. Een zekere mate van spanning is normaal en ook zinvol omdat het je alert maakt. Zo maak je bijvoorbeeld geen ongelukken veroorzaken in het verkeer. Maar te veel stress of langdurige stress kan klachten veroorzaken zoals somberheid, vermoeidheid, pijn, slapeloosheid en angstklachten. Hoe kun je om leren gaan met te veel stress?

Voor wie?

De groepsbehandeling Balans en Ontspanning is voor iedereen die veel stress of spanning ervaart. Je hebt last van de stress die je voelt en wilt hier anders mee om leren gaan.

Wat ga je doen?

In de behandeling Balans en Ontspanning leer je over stress en spanning, zodat je weet wat de oorzaken hiervan kunnen zijn. Je leert ook hoe je spanning bij jezelf kunt signaleren. Je ontdekt hoe je zelf actief stressklachten kunt aanpakken of voorkomen en oefent met verschillende manieren om lichaam en geest tot rust te laten komen. In de behandeling krijg je:Ā 

  • Uitleg over stress en spanning;
  • Veel ontspanningsoefeningen;
  • Uitwisseling van ervaringen met andere deelnemers.

De voorbeelden en oefeningen tijdens de bijeenkomsten worden aangepast aan de groepssamenstelling, zodat je altijd met herkenbare situaties aan de slag gaat.

Praktische informatie groepsbehandeling Balans en Ontspanning

De behandeling bestaat uit vier bijeenkomsten vanĀ anderhalf uur (tweewekelijks).
Een groep bestaat uit maximaal negen deelnemers.

Voor de groepsbehandeling Balans en Ontspanning heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Daarna volgt eerst een gesprek om te kijken of de groepsbehandeling past bij jouw vraag.

Ben je al in behandeling bij Mindfit en heb jeĀ interesse in deze groepsbehandeling? Geef dit dan aan bij je behandelaar. Een groepsbehandeling kan ook gecombineerd worden met individuele gesprekken.

Op welke locaties wordt Balans en Ontspanning gegeven?

De groepsbehandeling Balans en Ontspanning wordt op de volgende locatie van Mindfit gegeven:

  • Arnhem

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie