Consultatie

Als huisarts heb je de mogelijkheid tot consultatie bij de (generalistische en specialistische) ggz. 

Hoe werkt consultatie?

We staan graag voor je klaar wanneer je een vraag hebt over bijvoorbeeld diagnostiek, medicatie of behandeling. Een duidelijke vraagstelling is een voorwaarde voor consultatie. De consultatie-gevers rapporteren hun advies telefonisch of schriftelijk. 

Voor consultatie wordt je pati√ęnt niet ingeschreven in de Basis ggz of in de Specialistische ggz. Er wordt dan ook geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.¬†

Je kunt de consultatie aanvragen via zorgdomein of via Vip Live.

Vergoeding voor consultatie

Je kunt financiering voor deze consultatie aanvragen bij je eigen zorgverzekeraar binnen de POH ggz-module en je ontvangt daarvoor een vast tarief per kwartaal. Het is belangrijk dat je zelf deze financiering aanvraagt bij de zorgverzekeraar.

Vanuit Mindfit of andere stichtingen van de Dimence Groep worden de consulten bij je in rekening gebracht. 

Beschikbaarheid psychiater voor consult

Onze psychiater is alleen beschikbaar voor een telefonisch consult op maandag, dinsdag en woensdag tussen 12.30 en 13.30 uur en op vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur. Zij geeft enkel advies en schrijft geen medicatie voor.¬†Consultatie en advies is mogelijk voor een individuele pati√ęnt of voor bespreking van problematiek van meerdere pati√ęnten tegelijk, in de vorm van intervisie.