De module herstel

Bij Mindfit kijken we samen met jou wat je kan helpen bij jouw vraag.
Wanneer je na behandeling in de specialistische ggz toe bent aan een volgende stap, kun je bij Mindfit terecht. Je houdt het contact met een behandelaar, maar werkt aan andere vragen dan alleen de behandeling van jouw mentale klachten.

De module herstel is er ook voor als blijkt dat je hulpvraag te maken heeft met een diagnose ASS of ADHD en je langerdurende begeleiding nodig hebt. Of als je al een tijd geen specialistische hulp had, maar je toch baat blijkt te hebben bij extra ondersteuning. Soms biedt de begeleiding van een POH GGZ, de praktijkondersteuner bij de huisarts, ook voldoende ondersteuning.

In de module herstel kijken we samen met jou wat jij nodig hebt om je leven te leiden op de manier die jij wilt. Er is aandacht voor je mentale klachten, maar ook veel aandacht voor andere aspecten in je leven zoals sociale contacten, werk, een gezonde leefstijl en een fijne invulling van je dag.

Petra en Margriet aan de thee

Wat is de module herstel?

Hoe de begeleiding in de module herstel er precies uit ziet, dat is voor iedereen anders. We gaan uit van jouw doelen en wat jij nodig hebt. We bieden bijvoorbeeld begeleiding bij medicatiegebruik, het afbouwen van medicatie en een gezonde leefstijl. Maar ook vragen rond sociale contacten, (vrijwilligers)werk of je woonsituatie pakken we op. Dat doen we niet alleen. We werken samen met verschillende gespecialiseerde organisaties in de regio.

Past de module herstel bij mij?

Het is belangrijk dat je al een aantal vaardigheden hebt om met je psychische klachten om te gaan en dat je al langere tijd stabiel bent. Je bent toe aan een volgende stap. Je huidige behandelaar of je huisarts kan je dan aanmelden bij Mindfit.

Samen met je behandelaar bespreek je je doelen en maak je een plan. Ook bepaal je samen hoe vaak jullie contact hebben. Jullie bespreken wat je kan doen om een terugval te voorkomen en welke mensen uit je eigen omgeving jou daarbij kunnen helpen. Zo werk je in kleine stappen naar steeds meer zelfstandigheid.

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie