Starten met behandeling bij Mindfit in 6 stappen

1. Online aanmelden

U meldt zichzelf online aan voor een behandeling bij Mindfit. Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar de behandeling. Heeft u geen verwijsbrief? Dan moet u de behandeling zelf betalen.

2. Uitnodiging eerste gesprek

Na uw online aanmelding, ontvangt u van ons per e-mail een uitnodiging voor een eerste gesprek met een hulpverlener, bijvoorbeeld een psycholoog, van een Mindfit-kring bij u in de buurt.

3. Inloggegevens

Tegelijk met de uitnodiging krijgt u van ons de inloggegevens voor het online ‘Welkom bij Mindfit-programma’. Door dit in te vullen bereidt u zich goed voor op het eerste gesprek.
Om zo goed mogelijke zorg te kunnen leveren, meet Mindfit de uitkomst van de behandeling en daarom ontvangt u een uitnodiging voor het invullen van een ROM-vragenlijst. De uitkomsten hiervan worden tijdens het eerste gesprek besproken. Bij afsluiting van uw behandeling nodigen wij u uit deze vragen nogmaals te beantwoorden.

4. Eerste gesprek

Het eerste gesprek duurt circa 45 minuten. U bespreekt met een hulpverlener uw klachten, psychische problemen, omstandigheden en persoonlijke manier van omgaan met problemen. U neemt samen het door u ingevulde online 'Welkom bij Mindfit-programma' door. De hulpverlener bekijkt of er sprake is van een psychische stoornis en stelt de diagnose. Tenslotte legt de hulpverlener uit bij welke behandeling u baat kunt hebben, hoe lang deze naar verwachting zal duren en wat de kosten zijn.

5. Start behandeling

Uw behandeling kan beginnen.

6. Afronding van de behandeling

Aan het eind van uw behandeling vragen wij u nogmaals een ROM-vragenlijst in te vullen om het behandelresultaat te meten en uw ervaringen te horen. De uitkomsten hiervan worden in uw laatste afspraak met uw hulpverlener besproken.