Starten met behandeling bij Mindfit in 6 stappen

1. Online aanmelden

Meld je online aan voor een behandeling bij Mindfit. Heb je een verwijsbrief van de huisarts? Dan vergoedt jouw zorgverzekeraar de behandeling. Heb je geen verwijsbrief? Dan moet je de behandeling zelf betalen.

2. Uitnodiging eerste gesprek

Na jouw online aanmelding, ontvang je van ons per e-mail een uitnodiging voor een eerste gesprek met een hulpverlener, bijvoorbeeld een psycholoog, van een Mindfit-kring bij jou in de buurt.

3. Inloggegevens

Tegelijk met de uitnodiging krijg je van ons de inloggegevens voor het online ‘Welkom bij Mindfit-programma’. Door dit in te vullen bereid je je goed voor op het eerste gesprek.
Om zo goed mogelijke zorg te kunnen leveren, meet Mindfit de uitkomst van de behandeling en daarom ontvang je een uitnodiging voor het invullen van een ROM-vragenlijst. De uitkomsten hiervan worden tijdens het eerste gesprek besproken. Bij afsluiting van jouw behandeling nodigen wij je uit deze vragen nogmaals te beantwoorden.

4. Eerste gesprek

Het eerste gesprek duurt circa 45 minuten. Je bespreekt met een hulpverlener jouw klachten, psychische problemen, omstandigheden en persoonlijke manier van omgaan met problemen. Je neemt samen het door jou ingevulde online 'Welkom bij Mindfit-programma' door. De hulpverlener bekijkt of er sprake is van een psychische stoornis en stelt de diagnose. Tenslotte legt de hulpverlener uit bij welke behandeling je baat kunt hebben, hoe lang deze naar verwachting zal duren en wat de kosten zijn.

5. Start behandeling

Jouw behandeling kan beginnen.

6. Afronding van de behandeling

Aan het eind van jouw behandeling vragen wij je nogmaals een ROM-vragenlijst in te vullen om het behandelresultaat te meten en jouw ervaringen te horen. De uitkomsten hiervan worden in je laatste afspraak met jouw hulpverlener besproken.