Starten met behandeling bij Mindfit in 6 stappen

1. Online aanmelden

Meld je online aan voor een behandeling bij Mindfit. 
Heb je een verwijsbrief van de huisarts? Dan vergoedt jouw zorgverzekeraar de behandeling.
Heb je geen verwijsbrief? Ook dan kun je terecht bij Mindfit, maar betaal je de behandeling zelf.

2. Uitnodiging eerste gesprek

Na jouw online aanmelding, ontvang je van ons per e-mail een uitnodiging voor een eerste gesprek op een Mindfitlocatie bij jou in de buurt. 

3. Direct aan de slag

In dezelfde e-mail vind je een vragenlijst (ROM). Dit is een beginmeting van de situatie vóór de start van je behandeling.

Daarnaast krijg je inloggegevens voor onze online ‘welkomstmodule’. In korte filmpjes maak je kennis met de aanpak Mindfit. Je vult een aantal vragen in om inzicht te krijgen in wat je bij Mindfit wilt bereiken. Hiermee bereid je je goed voor op je eerste gesprek. 

4. Je eerste gesprek

Tijdens je eerste gesprek maak je kennis met je behandelaar. Samen bespreek je de antwoorden van de vragenlijst en de welkomstmodule. Je bepaalt samen het doel van de behandeling en hoeveel gesprekken daarvoor nodig zijn. Je bespreekt welke behandeling het beste past bij jouw vraag. Dat kan bijvoorbeeld ook behandeling in een groep zijn.

Mogelijk is er ter kennismaking nog een tweede behandelaar bij het eerste gesprek. Dat is de regiebehandelaar. De regiebehandelaar is eindverantwoordelijk voor je behandeling.

Let op: Vanwege de coronamaatregelen stemt je behandelaar met jou af of je afspraak plaatsvindt op locatie, via beeldbellen, telefonisch of per mail.

5. Start behandeling

Je behandeling gaat van start. Naast de gesprekken kun je gebruik maken van online hulpprogramma’s die je thuis volgt. Gewoon in je eigen tijd, op je eigen laptop.

Verder kun je via mijnmindfit eenvoudig inloggen in je eigen dossier. Daar vind je het verslag van je behandeling en je afspraken in een kalender. Er staan ook handige apps en de online modules die je kunnen helpen bij jouw vraag. Zo houd je gemakkelijk overzicht op hoe je behandeling verloopt.

6. Afronding van de behandeling

Onze behandelingen zijn oplossingsgericht. Je kunt snel weer zelfstandig verder met de vaardigheden die je hebt geleerd.

Aan het eind van je behandeling vul je nogmaals de ROM-vragenlijst in. Zo meten we het resultaat van je behandeling. Jouw ervaringen en het resultaat van de behandeling bespreken we in de laatste afspraak.