De voorlichting is voor ouders, naasten en andere belangstellenden die meer informatie en handvatten willen in het omgaan met tieners die een beperking hebben uit het Autistische Spectrum en/of AD(H)D. De voorlichting is in samenwerking met Jeugdggz Twente en het Loesloket. Alle geïnteresseerde mensen uit de gemeente Twenterand zijn van harte welkom en natuurlijk belangstellenden uit buurgemeenten ook.

Tijdens deze voorlichting krijgt u kort uitleg over AD(H)D, het Autistisch Spectrum en het puberbrein en we gaan vooral interactief aan de slag met de vraag: hoe er mee om te gaan?  

Wat is een ontwikkelingsstoornis? Wat betekent ADHD? Hoe werkt het brein van tienerkind? Is dit anders of hetzelfde als je zoon/dochter hebt met ASS en/of ADHD? En wat betekent dit voor uw gezin? Door theorie en oefeningen gaat u naar huis met informatie over autistisch spectrum en AD(H)D , het puberbrein en wordt u handvatten aangereikt hoe om te gaan met dit gedrag. 

We beginnen om 19.30 uur in ‘Het Punt’, Burgemeester Koetjestraat 2 in Vroomshoop.
Vanaf 19.15 uur staat de koffie voor u klaar.

Aanmelden kan via het Loesloket: abronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl of bel: (0546) 481 460

Voor deze cursus is de startdatum en de locatie nog niet bekend. U kunt zich wel al aanmelden. Wij nemen contact met u op zodra deze gegevens bekend zijn.

Inschrijven