Staat je vraag er niet tussen? Stel jouw vraag dan via ons contactformulier.

Hoeveel kost een behandeling bij Mindfit?

Onze online zelfhulp is gratis, voor iedereen. De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van welke diagnose wordt gesteld, hoe lang jouw behandeling duurt, of je ook gebruik maakt van online behandeling of groepsbehandeling. Neem, voor je in behandeling gaat en zekerheid wilt over de kosten, altijd eerst contact op met jouw zorgverzekeraar. Je zorgverzekeraar kan je vertellen of de kosten van een behandeling vergoed worden en welke kosten je eventueel zelf moet betalen. Heb je geen verwijzing van je huisarts voor een behandeling bij Mindfit? Dan moet je de kosten zelf betalen. Vraag hiervoor een offerte op bij Mindfit. 

Ik heb een vraag over mijn rekening, bij wie kan ik terecht?

Vragen over uw rekening kunt u stellen aan uw hulpverlener of neem contact op met het hoofdkantoor van Mindfit via info@mindfit.nl of telefoon: 088 6463 348.

Hoe hoog is het eigen risico in 2020?

De overheid stelt jaarlijks de hoogte van het verplicht eigen risico vast. Het eigen risico is in 2020 € 385,-. Dit bedrag betaalt iedereen vanaf 18 jaar terug aan zijn of haar zorgverzekeraar. Hierin zijn alle kosten van de zorg inbegrepen, behalve een bezoek aan de huisarts (dit is kosteloos). Daarnaast kun je kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je betaalt dan minder premie. Dit kun je afspreken met jouw zorgverzekeraar. Let wel: een hoger eigen risico betekent dat je zelf een groter deel van de zorgkosten betaalt.

Ik heb een rekening ontvangen met betrekking tot hulp die ik van jullie heb gehad. Hoe komt deze tot stand?

Uw behandeling kan onder andere bestaan uit individuele gesprekken, online behandeling en/of groepsbehandeling. Dit zijn activiteiten waar u direct bij betrokken bent. Dit worden dan ook 'directe kosten' genoemd. Daarnaast zijn er ook 'indirecte kosten'. Dit zijn kosten van activiteiten waar u niet direct bij betrokken bent, maar die noodzakelijk zijn om uw behandeling te organiseren, zoals het voorbereiden en de verslaglegging van uw behandeling door uw hulpverlener.

Wanneer u een verwijzing heeft van uw huisarts, dan declareert Mindfit de kosten bij uw ziektekostenverzekeraar. U ontvangt van uw ziektekostenverzekeraar een nota die u inzicht geeft in wat uw zorgverzekeraar aan Mindfit heeft betaald. Uw eigen risico moet u zelf betalen.

Heeft u geen verwijzing van uw huisarts dan ontvangt u een zelf een factuur van Mindfit.

Kan ik een specificatie van de rekening ontvangen?

Ja dat kan, u kunt vragen om een uitdraai met daarop een overzicht van de tijd die in het kader van uw behandeling is gedeclareerd. Deze kunt u opvragen via info@mindfit.nl.

Kom ik in aanmerking voor een tegemoetkoming in de zorgkosten?

Sommige mensen komen in aanmerking voor bijzondere bijstand van de gemeente. Hiermee kunnen ze een vergoeding krijgen voor bepaalde zorgkosten. Of u in aanmerking komt voor deze bijzondere bijstand kunt u navragen bij uw gemeente.