Staat je vraag er niet tussen? Stel jouw vraag dan via ons contactformulier.

Hoe kan ik me aanmelden voor online behandeling?

Als je jezelf via de website aanmeldt voor behandeling bij Mindfit, krijg je in het eerste gesprek met een hulpverlener het aanbod om een deel van de behandeling online te volgen.

Is online behandelen en online zelfhulp veilig?

Ja, bij online behandelen en online zelfhulp werkt u via een speciaal beveiligde internetsite.

Is online behandelen onderzocht?

Uit verschillende (wetenschappelijke) onderzoeken blijkt dat een online behandeling vaak net zo goed werkt als een persoonlijk gesprek met een hulpverlener. Dat komt doordat er via internet met vaste modules wordt gewerkt, die uitgebreid zijn getest. Bij Mindfit wordt een online behandeling altijd aangeboden in combinatie met persoonlijke gesprekken. 

Kan ik online hulp krijgen?

Mindfit biedt hulp via internet in de vorm van online zelfhulp en online behandeling. Online zelfhulp is gratis en voor iedereen toegankelijk. De online behandelingen worden altijd aangeboden in combinatie met persoonlijke gesprekken. In een online behandeling kunt u zelf bepalen op welk moment en op welke plek u bezig gaat met uw behandeling. U krijgt opdrachten en oefeningen van uw hulpverlener en u kunt informatie lezen of filmpjes bekijken die te maken hebben uw klachten. Ook kunt u beveiligd e-mailen met uw hulpverlener. Bespreek met uw hulpverlener of u online hulp kunt krijgen.

Voor wie is online behandelen geschikt?

Online behandelen is geschikt voor mensen met allerlei psychische klachten en problemen, van jong (vanaf 18 jaar) tot oud. U hoeft niet veel ervaring te hebben met de computer. De online behandelmodules zijn makkelijk in gebruik en uw hulpverlener laat u zien hoe het werkt. Online behandelen vindt altijd plaats in combinatie met persoonlijke gesprekken.

Voor wie is online zelfhulp geschikt?

Online zelfhulp is geschikt voor mensen met lichte psychische klachten, problemen en vragen, van jong tot oud. U hoeft niet veel ervaring te hebben met de computer. De online zelfhulp is gemakkelijk in gebruik.

Wat is het verschil tussen online behandelen en online zelfhulp?

Mindfit biedt hulp via internet in de vorm van online zelfhulp en online behandelingen.

Online zelfhulp is een vorm van laagdrempelige hulp waar u gratis en anoniem kunt werken aan het verbeteren van uw psychische conditie, zodat u beter om kunt gaan met vragen, zorgen of psychische problemen.

Bij een online behandeling meldt u zich aan via de website en starten we met een kennismakingsgesprek. Online behandelen vindt altijd plaats in combinatie met persoonlijke gesprekken. Een online behandeling is intensiever en er zijn kosten aan verbonden. Wanneer u een verwijzing heeft van uw huisarts worden de kosten door uw zorgverzekeraar vergoed. Zonder verwijzing betaalt u de kosten zelf.

Wat is online behandelen?

Mindfit biedt hulp via internet in de vorm van online behandelmodules. De online behandeling vindt altijd plaats in combinatie met persoonlijke gesprekken. Met de online behandelmodules kunt u zelf bepalen waar en wanneer u bezig gaat met uw behandeling. U krijgt opdrachten en oefeningen van uw hulpverlener en u kunt informatie lezen of filmpjes bekijken die te maken hebben met uw klachten. Ook kunt u beveiligd e-mailen met uw hulpverlener. 

Wat is online zelfhulp?

Online zelfhulp is een vorm van laagdrempelige hulp waar u gratis en anoniem kunt werken aan het verbeteren van uw psychische conditie, zodat u beter om kunt gaan met vragen, zorgen of psychische problemen. U hoeft zich hier niet voor aan te melden, u kunt direct starten via de website.

Wat kost online behandelen?

De online behandelmodules in combinatie met persoonlijk contact met uw hulpverlener worden door uw zorgverzekering vergoed als u een verwijzing heeft van uw huisarts. Heeft u geen verwijzing, dan betaalt u de kosten voor de online behandeling zelf.

Wat kost online zelfhulp?

Online zelfhulp is gratis.

Wat zijn de voordelen van online behandelen?

Met een online behandeling kunt u zelf bepalen op welk moment en op welke plek u bezig gaat met uw behandeling. U hoeft niet te wachten op een volgende afspraak. De online behandelmodules zijn altijd toegankelijk en u heeft alle tijd om uw gedachten onder woorden te brengen. 

Wat zijn de voordelen van online zelfhulp?

Met online zelfhulp kunt u zelf bepalen op welk moment en op welke plek u aan het werk gaat. U hoeft zich niet aan te melden, het is volledig anoniem en vindt plaats in een goed beveiligde online omgeving.