Staat je vraag er niet tussen? Stel jouw vraag dan via ons contactformulier.

Hoe meld ik mij aan voor hulp bij Mindfit?

Je kunt jezelf aanmelden voor hulp bij Mindfit. Gebruik maken van online zelfhulp kan altijd en is gratis. Je kunt jezelf ook aanmelden voor een (online) behandeling bij Mindfit. Als je een verwijzing hebt van je huisarts dan worden de kosten voor de behandeling vergoed. In sommige situaties mogen ook andere medische beroepsgroepen doorverwijzen. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Jouw zorgverzekeraar kan je hierover meer informatie geven. Zonder verwijzing betaal je de kosten zelf. Nadat je je hebt aangemeld, wordt er samen met jou een afspraak ingepland voor een eerste gesprek. 

Kan ik zonder een verwijzing terecht bij Mindfit?

Ja, dat kan. Je kunt jezelf aanmelden en snel starten met online zelfhulp, deelnemen aan een cursus of een voorlichtingsbijeenkomst bezoeken. Je kunt jezelf ook aanmelden voor een (online) behandeling zonder verwijzing. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de kosten van de behandeling niet vergoed worden. Heb je geen verwijzing, vraag dan een offerte op via info@mindfit.nl.

Ik maak mij zorgen over een gezin in mijn omgeving, wat kan ik doen?

Mindfit is er voor mensen vanaf 18 jaar. Wij hebben echter ook oog voor de hulp aan kinderen en hun ouders. Bijvoorbeeld in een cursus voor kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP-aanbod). Of in ons aanbod op het gebied van opvoedingsvragen. Wijs mensen in uw omgeving op onze website of vraag hen contact op te nemen met de eigen huisarts. Maakt u zich ernstige zorgen om de gezondheid of veiligheid van een gezin in uw buurt, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen met u meedenken over de mogelijkheden voor hulp.

Wat gebeurt er als ik mij aanmeld?

Als u zich aanmeldt voor online zelfhulp, dan kunt u direct starten: online, waar en wanneer u maar wilt. Als u zich aanmeldt voor (online) behandeling dan begint u met het invullen van het online programma ‘Welkom bij Mindfit’, ter voorbereiding op het eerste gesprek. Na het eerste gesprek start de behandeling. Het kan ook voorkomen dat in het eerste gesprek blijkt dat u beter geholpen kunt worden door een andere instantie of u besluit dat de hulp van Mindfit niet is wat u zoekt.

Kan ik met spoed aangemeld worden?

Mindfit biedt geen spoedzorg. Indien er met spoed hulp nodig is kunt u contact opnemen met de huisarts.

Kan ik ook iemand anders aanmelden voor hulp bij Mindfit?

Nee, dit is niet mogelijk. Als u iemand in uw omgeving heeft van wie u denkt dat hij of zij psychische hulp nodig heeft, wijs deze persoon dan op onze website, waar hij of zij zichzelf aan kan melden. Of vraag deze persoon om contact op te nemen met de eigen huisarts.

Wat zijn de wachttijden?

Bij Mindfit zijn weinig tot geen wachttijden. De actuele wachttijden kunt u hier bekijken.