Zou u dat ook wel willen? In uw eigen tempo, in uw eigen tijd, achter uw eigen computer, tablet of telefoon oefeningen doen die te maken hebben met uw behandeling? Dat is mogelijk. Vraag uw hulpverlener naar de mogelijkheden.

Met online zelfhulp kunt u zelf aan de slag om te voorkomen dat uw psychische zorgen, klachten en vragen problemen worden. Er zijn verschillende gratis zelfhulpwebsites die voor iedereen toegankelijk zijn. Mindfit werkt mee aan de ontwikkeling van zelfhulpwebsites en daarnaast hebben wij een aantal zelfhulpwebsites kritisch beoordeeld op onder andere kwaliteit en veiligheid. Deze zelfhulpwebsites voor psychische problemen kunt u anoniem gebruiken, in uw eigen tempo en wanneer u dat wilt. U vindt er informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen. Zo kunt u zelf werken aan het verbeteren van uw psychische conditie.

De zelfhulpwebsites die wij aanbevelen

Logo Mirro

Voor iedereen die psychische problemen, zorgen of klachten heeft op het gebied van onder andere angst en paniek, relatieproblemen, depressie, geldzorgen, werkstress, scheiding, rouwverwerking, overgangsklachten, mantelzorg.

logo KopOpOuders

Voor ouders (vaders, moeders, stiefouders, pleegouders en hun partners) die last hebben van stress, psychische problemen of een verslaving.

logo Kopstoring

Voor jongeren die een vader of moeder hebben met psychische problemen of een verslaving.

logo grip op je dip

Voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar die niet lekker in hun vel zitten en last hebben van sombere buien, negatieve gedachten en geen zin hebben om dingen te ondernemen.