Mindfit helpt volwassenen bij het verbeteren van de psychische conditie. Dit doen wij vanuit de positieve psychologie en oplossingsgerichte benadering, dichtbij en persoonlijk. Mindfit bestaat uit de volgende onderdelen: generalistische basis ggz, poh-ggz, preventie en openbare ggz. Mindfit is onderdeel van de Dimence Groep. Weet u niet zeker of Mindfit de juiste plek is voor uw patiënt? Het verwijsmodel maakt duidelijk welke stichting van de Dimence Groep het best passende zorgaanbod heeft voor uw patiënt.

Praktijkondersteuner ggz in de huisartsenpraktijk

Een praktijkondersteuner huisarts ggz (poh-ggz) beantwoordt vragen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in uw huisartsenpraktijk. De poh-ggz biedt uw patiënt met psychische en/of psychosociale problemen snel de juiste zorg, op een vertrouwde plek en dichtbij, namelijk in uw eigen praktijk. Als er doorverwezen moet worden, zorgt de poh-ggz ervoor dat uw patiënt snel op de juiste plek terecht komt. De poh-ggz werkt onder uw verantwoordelijkheid. Mindfit kan u helpen om deze mogelijkheden voor uw praktijk te realiseren. Lees meer >>  

Zo verwijst u uw patiënt voor behandeling in de basis ggz

  • Gebruik ons aanmeldformulier (alleen in te vullen door huisartsen) voor uw verwijzing. U kunt het ingevulde formulier sturen naar:
    zorgmailnummer: 500055586
    faxnummer: (088) 646 33 49
    e-mail: info@mindfit.nl
  • Geef op uw verwijzing een korte omschrijving van de problematiek, geef aan dat er sprake is van een vermoeden van een DSM-classificatie, dat het gaat om een verwijzing naar de basis ggz en vermeld uw AGB-code.
  • Nadat wij het aanmeldformulier hebben ontvangen, kan uw patiënt zich aanmelden via de website van Mindfit. Na aanmelding krijgt hij/zij het online programma ‘Welkom bij Mindfit’ aangeboden. Hiermee kan uw patiënt zich voorbereiden op het eerste gesprek bij Mindfit.
  • Wij nodigen uw patiënt uit voor een gesprek.

Preventieve cursussen, trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten

Als uw patiënt gebaat is bij een preventieve cursus, training of voorlichting, dan kan hij of zij zichzelf hiervoor aanmelden. Hiervoor is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Cursussen, trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten worden volledig vergoed voor inwoners van de gemeente waar de activiteit plaatsvindt. Soms vragen we een kleine vergoeding voor het cursusmateriaal.

Aanbod

Informatie en contact

Wilt u meer informatie over het aanbod en de werkwijze van Mindfit? Neem dan contact op met de Mindfit-kring bij u in de buurt. Onze medewerkers staan u graag te woord of maken een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek.

Hoofdkantoor

Postbus 390
7400 AJ Deventer
Fiscaalnummer 8518.11.085

T (088) 646 33 48
F (088) 646 33 49
E info@mindfit.nl

Vragen over praktijkondersteuner huisarts ggz (poh-ggz)

Ina Palm, coördinator poh-ggz

T (088) 646 33 48

E ina.palm@mindfit.nl.

Kosten en vergoedingen

De zorg van Mindfit is niet gratis. Bekijk welke kosten de zorgverzekeraar betaalt, welke de gemeente betaalt en of uw patiënt (een gedeelte van) de kosten zelf moet betalen.