Let op: Onze behandelingen gaan ondanks de coronamaatregelen door. Ook nieuwe cliënten kun je gewoon naar Mindfit verwijzen.
Wij behandelen met beeldbellen en hebben daar goede ervaringen mee. Daarnaast kan e-health, telefonisch contact of mail worden ingezet. Wanneer het noodzakelijk is kan een cliënt op locatie ontvangen worden.


Mindfit helpt volwassenen (18+) bij het verbeteren van de psychische conditie. Dit doen wij vanuit de positieve psychologie en een oplossingsgerichte benadering, dichtbij en persoonlijk. Bij (vermoeden van) een DSM classificatie, enkelvoudige klachten en laag risico kan je patiënt bij Mindfit terecht. We behandelen de volgende klachten:

 • Angst
 • Stemming (bijv. somberheid, depressie)
 • Enkelvoudig trauma (bijv. PTSS)
 • Stressgerelateerde klachten
 • Agressie (met behandelmotivatie)
 • Verslaving (met behandelmotivatie en goede zelfzorg)
 • (lichte) Persoonlijkheidsproblematiek, mits deze eerder gediagnosticeerd is. 
 • Somatisch onvoldoende verklaarde klachten (SOLK) zoals chronische pijn en vermoeidheid
 • Ondersteuning bij chronische zorg bijvoorbeeld bij autisme of AD(H)D

 

Zo verwijs je je patiënt voor behandeling in de basis ggz

 • Gebruik ons aanmeldformulier (alleen in te vullen door huisartsen) voor uw verwijzing. Je kunt het ingevulde formulier sturen naar:
  zorgmailnummer: 500055586
  faxnummer: (088) 646 33 49
  e-mail: info@mindfit.nl
 • Geef op je verwijzing een korte omschrijving van de problematiek, geef aan dat er sprake is van een vermoeden van een DSM-classificatie, dat het gaat om een verwijzing naar de basis ggz en vermeld uw AGB-code.
 • Nadat wij het aanmeldformulier hebben ontvangen, kan je patiënt zich zelf aanmelden via de website van Mindfit. Na aanmelding krijgt hij/zij het online programma ‘Welkom bij Mindfit’ aangeboden. Hiermee kan je patiënt zich voorbereiden op het eerste gesprek bij Mindfit.
 • Wij nodigen je patiënt uit voor een gesprek.

 

Consultatie binnen de module POH GGZ

Het is voor huisartsen mogelijk om consultatie aan te vragen bij de (generalistische en specialistische) GGZ. 

Hoe werkt consultatie?

Een duidelijke vraagstelling is een voorwaarde voor consultatie. Consultatie is mogelijk op het gebied van bijv. diagnostiek, medicatie of behandeling. De consultatie-gevers rapporteren hun bevindingen telefonisch of schriftelijk. 
Bij consultatie geldt: Je patiënt wordt niet ingeschreven in de generalistische/ basisGGZ of in de specialistische GGZ. Hierdoor wordt er geen aanspraak gemaakt op het eigen risico. 

Financiering

Je kan financiering voor deze consultatie aanvragen bij je eigen zorgverzekeraar binnen de POH-GGZ module en je ontvangt daarvoor een vast tarief per kwartaal. Het is belangrijk dat je zelf deze financiering aanvraagt bij de zorgverzekeraar.
Vanuit Mindfit en/of andere stichtingen binnen de Dimencegroep worden de consulten bij de huisarts in rekening gebracht. 

Informatie en contact

Wil je meer informatie over het aanbod en de werkwijze van Mindfit? Neem dan contact op met de Mindfit-kring bij jou in de buurt. Onze medewerkers staan je graag te woord of maken een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek.

Service & Info

T (088) 646 33 48
F (088) 646 33 49
E info@mindfit.nl

Postbus 5003
7400 GC Deventer
Fiscaalnummer 8518.11.085

Vragen over praktijkondersteuner huisarts ggz (poh-ggz)

Ina Palm en Marten Otten, coördinatoren poh-ggz

E ina.palm@mindfit.nl en marten.otten@mindfit.nl

 

Praktijkondersteuner ggz in de huisartsenpraktijk

Een praktijkondersteuner huisarts ggz (poh-ggz) beantwoordt vragen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in je huisartsenpraktijk. De poh-ggz biedt je patiënt met psychische en/of psychosociale problemen snel de juiste zorg, op een vertrouwde plek en dichtbij, namelijk in je eigen praktijk. Als er doorverwezen moet worden, zorgt de poh-ggz ervoor dat je patiënt snel op de juiste plek terecht komt. De poh-ggz werkt onder jouw verantwoordelijkheid. Mindfit kan je helpen om deze mogelijkheden voor je praktijk te realiseren. Lees meer >>  

Kosten en vergoedingen

De zorg van Mindfit is niet gratis. Bekijk welke kosten de zorgverzekeraar betaalt, welke de gemeente betaalt en of je patiënt (een gedeelte van) de kosten zelf moet betalen.  

Preventieve cursussen, trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten

Als je patiënt gebaat is bij een preventieve cursus, training of voorlichting, dan kan hij of zij zichzelf hiervoor aanmelden. Hiervoor is geen verwijsbrief nodig. Cursussen, trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten worden volledig vergoed voor inwoners van de gemeente waar de activiteit plaatsvindt. Soms wordt een kleine vergoeding gevraagd voor het cursusmateriaal.

Aanbod

Mindfit bestaat uit de volgende onderdelen: generalistische basis ggz, poh-ggz en openbare ggz. Mindfit is onderdeel van de Dimence Groep.