Voor wie

Bij jou is de diagnose ASS gesteld. Misschien is het even wennen, misschien vallen hiermee een aantal puzzelstukjes op zijn plek en snap je eindelijk waarom bepaalde zaken zo lastig kunnen zijn. Misschien zijn sociale contacten lastig voor je, of heb je juist moeite met het plannen en organiseren van bepaalde activiteiten, bijvoorbeeld in je werk of op school. Zo zijn er nog wel meer dingen te noemen waar je tegenaan kunt lopen zoals: concentratieproblemen, somberheid of angsten die je in de greep houden. Om je hiermee een stapje verder te helpen kun je meedoen met de groepsbehandeling Omgaan met ASS van Mindfit. 

Psycho educatie

Psycho educatie is het geven van voorlichting en instructie voor jou als cliënt. Psycho educatie kan gaan over de symptomen en de gevolgen van ASS, de betekenis ervan voor jou en ook voor je naaste omgeving.
Bij twee van de acht bijeenkomsten is een partner, familielid en/of vriend(-in) welkom om aan te schuiven.

Wat ga je doen?

De cursus bevat onder meer de volgende onderdelen:

Bijeenkomst 1: Kennismaking en theorie Autisme: een anders werkend brein
Bijeenkomst 2: Zintuiglijke prikkelverwerking
Bijeenkomst 3: Flexibiliteit in denken en handelen & verbeeldingsvermogen
Bijeenkomst 4: Communicatie
Bijeenkomst 5: ASS en sociale contacten
Bijeenkomst 6: ASS en zelfstandigheid
Bijeenkomst 7: De sterke kanten van autisme en wat vertel ik anderen over ASS?
Bijeenkomst 8: Balans en grenzen: schakelen en signaleren

Doel

Je krijgt meer inzicht in ASS. Je begrijpt wat er aan de hand is, ook wat onaangenaam en lastig is. Daarnaast krijg je ook meer oog voor je sterke kanten en kwaliteiten. En je leert met welke aanpassingen het leven met ASS wellicht makkelijker gaat en of je nog verdere ondersteuning kunt gebruiken. Doordat je meer over ASS weet, kun je het een passende plaats geven in je leven.

Praktische informatie

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur.
De bijeenkomsten vinden plaats in Zwolle (Burgemeester Roelenweg 9).
Een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.
Bij de training wordt gebruik gemaakt van een map die je van ons ontvangt.

Als je nog niet in zorg bent bij Mindfit, heb je voor deelname aan de groep een verwijsbrief van de huisarts nodig. Ben je al in zorg bij Mindfit, informeer dan bij je behandelaar of er nog een extra verwijsbrief van de huisarts nodig is.