Gericht op de toekomst: voor vrouwen die te maken hebben gehad met geweld in hun relatie.
Geweld in de relatie komt veel voor: 1 op de 8 Nederlanders heeft ooit te maken gehad met geweld door de (ex)partner. Het kan gaan om lichamelijk geweld (slaan en schoppen) seksueel geweld (gedwongen seks) en/of geestelijk geweld (vernederen/intimideren). Meestal sluipt het geweld langzaam de relatie binnen en kunnen beide partners moeilijk aangeven wanneer en hoe het geweld precies is ontstaan.

'Gericht op de toekomst' is een groep voor vrouwen vanaf 22 jaar die te maken hebben gehad met geweld in hun relatie. De groep geeft vrouwen de mogelijkheid om anderen te ontmoeten die in een soortgelijke situatie verkeren, wat herkenning en steun kan geven.

De groep komt twaalf keer bij elkaar. Voor deelname aan de groep is het noodzakelijk dat het geweld gestopt is. De groep worst in Almelo in samenwerking met Maatschappelijk Werk noord west Twente aangeboden en is beschikbaar voor inwoners van de Twentse gemeenten. Aanmelden kan bij Maatschappelijk Werk noord west Twente: info@mwnwt.nl of 088 - 0403800.

Beschikbare data

Datum Plaats
20 september 2018 van 09:30 tot 11:45 uur ALMELO Inschrijven