Het is maandagochtend en het belooft een heerlijke dag te worden. De zon schijnt al door de wegtrekkende mist heen, maar het is nog wel wat fris. Ik ben met de auto, alhoewel de fiets ook weer uit de schuur kan nu het lente is. Het is lekker weer en dat doet goed. Moeten werken is niet erg, want werken bij Mindfit is leuk! Waarom? Om drie redenen:

Diversiteit

Zodra ik het gebouw binnen kom, voelt het al goed. De Stikkerbuilding, het pand waar wij zitten, is een fijne werkplek. Zakelijk, maar warm. Alleen al door de grote bos bloemen in de entreehal voel je je welkom. Er zitten allerlei bedrijven, van reisorganisatie tot reïntegratiebureau, van software ontwikkelaar tot fysiotherapeut.  Dat zorgt voor een bepaalde anonimiteit, wat prettig kan zijn voor onze klanten. Niet alleen de bedrijven zijn divers, ook onze taken zijn afwisselend. Zo zien we niet alleen cliënten, maar zijn we ook bezig met het aanschaffen van kantoorartikelen. We maken er een sport van om te zorgen voor een goede prijs-kwaliteit verhouding en hebben plezier in deze taak. Zo hebben we een heuse dubbel-blind–koffie-test gedaan om te bepalen welke koffie het lekkerste smaakt. Naast inkoop horen ook andere taken bij zelfsturing, zoals acquisitie, HRM en financiën. Ik hou van deze variatie.

Zelfsturing

Inmiddels op mijn kamer, drinkend van de winnende koffie, overpeins ik het werken bij Mindfit. Het is anders dan ik gewend ben van zorg-organisaties. Ik bevind me hier in een zelfstandig team van psychologen. We hebben regie over het reilen en zeilen van ‘onze praktijk’. Zelfsturing heet dat. Onder de vlag van de Dimence Groep kunnen we doen wat we willen binnen een duidelijk kader. Door de zelfsturing hebben we veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit maakt mij extra gedreven in mijn werk. En enthousiast. Zo hebben we ons eigen netwerk in Arnhem opgezet vanaf nul.

Oplossingsgericht

Mindfit heeft het oog op de toekomst en kijkt naar wat kan. Een duidelijke visie. Dit geldt zowel voor de behandeling als het team. We versterken elkaar. Kijken naar oplossingen zorgt voor pragmatisch denken. Het maakt ons aanpakkers en doeners die kansen zien. De toekomst bestaat uit mogelijkheden en dat willen we bij Mindfit nastreven.

Wij zijn onszelf in het werk en vinden dit ook voorop staan voor de cliënt. Wat levert de afwisseling, eigen regie en oplossingsgerichte visie op? Werkplezier en energie! Ik neem nog een laatste slok koffie en ga mijn cliënt halen. Mijn oplossingsgerichte pragmatische houding neem ik mee in gesprek, in de wetenschap met deze basishouding iets voor een ander te kunnen betekenen. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.

Ook interesse om bij Mindfit te werken? Bekijk dan onze actuele vacatures.

maandag, 24 april, 2017