Stel: Je krijgt al enige tijd psychologische ondersteuning en van de ene dag op de andere kan je afspraak niet zomaar doorgaan. Tenminste niet zoals je gewend was. Dat is even schrikken! De coronamaatregelen hakken er voor veel mensen diep in. Bellen, beeldbellen….je moet er maar zin in hebben. Wilma vertelt hoe zij haar tegenzin voor telefoneren over boord wist te zetten en hoe het belcontact met haar behandelaar haar aangenaam heeft verrast.

Behandeling tijdens corona

Maandag 16 maart. Wilma krijgt een telefoontje dat haar dagbestedingsactiviteiten niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen in de coronacrisis. ‘Ik verwachtte dus al dat de afspraak met mijn behandelaar Anne ook niet zomaar door zou kunnen gaan. Maar dacht tegelijk: Ojee, wat nu?’ Per mail werd Wilma’s afspraak op locatie vervolgens inderdaad afgezegd, met het aanbod in een veilige omgeving te gaan beeldbellen. Wilma: ‘Ik beantwoordde de mail en schreef hoe het met me ging. Mailen vond ik op dat moment wel prima eigenlijk. Maar Anne liet me weten dat mailen vanuit outlook niet zomaar veilig is qua privacy. Het was beter om te bellen of te beeldbellen in een beveiligde omgeving. Om eerlijk te zijn, ik zag dat helemaal niet zitten. Ik houd niet zo van bellen, laat staan beeldbellen.

Wat kan ik verwachten?

Aanmelden bij Mindfit

Starten met jouw behandeling bij Mindfit in 6 stappen.

Een heel fijn gesprek

Anne pakte toch de telefoon om te overleggen hoe ze het contact voortaan voort zouden zetten. En voordat Wilma het wist zat ze in een uitgebreid telefoongesprek met haar behandelaar. ‘Het was een heel fijn gesprek’, vertelt Wilma enthousiast. ‘Het beviel eigenlijk heel goed. Dat had ik niet verwacht.’ Wilma en Anne spreken elkaar om de vier weken, net zo vaak als voorheen, alleen nu telefonisch. Wilma: ‘Het voelt elke keer net of we elkaar gewoon hebben gezien. Wat ook prettig is, is dat ik in mijn eigen omgeving ben. Ik zit met een kopje thee op de bank, gewoon in mijn eigen huis. Dat is eigenlijk wel relaxed. Of ik ook wil beeldbellen? Een andere keer misschien. Ik ben allang blij dat dit zo goed gaat. Ik was even bang dat alles zou worden stilgezet. Nu hebben we toch gewoon contact, ik ben daar erg blij mee.’

zondag, 12 april, 2020