Diagnostiek ADHD of ASS

Bij Mindfit kijken we samen met jou wat je kan helpen bij jouw vraag.
Soms is extra onderzoek nodig om te weten te komen waar je klachten vandaan komen. Bij Mindfit doen we daarom diagnostisch onderzoek naar ADHD of ASS (Autisme Spectrum Stoornis). De uitslag is belangrijk om je een goede behandeling te kunnen geven die past bij jouw vraag en jouw situatie.

Je huisarts verwijst je naar Mindfit voor dit onderzoek. Daarna kun je bij Mindfit je behandeling starten. Het kan ook zijn dat je al bij Mindfit in behandeling bent en dat aanvullend onderzoek naar ADHD of ASS nodig blijkt.

Let op: voor diagnostiek bij Mindfit is momenteel een wachttijd van langer dan een jaar.

Heb ik ADHD of ASS?

Om daar achter te komen starten we een onderzoek. We vragen je eerst een vragenlijst in te vullen. Verder is het belangrijk om te weten hoe je vroeger was als kind. Daarom zijn ook oude schoolrapporten of aantekeningen uit je ‘babyboekje’ belangrijk.

Tot slot willen we ook van (pleeg)ouder(s) of een ouder gezinslid weten hoe je jeugd is geweest en hoe je als kind was. Ook zij krijgen daarom een vragenlijst en worden betrokken bij het onderzoek.
Let op:
Als er niemand in je omgeving is die veel weet van je baby-, kleuter- en kindertijd, dan kan het onderzoek niet doorgaan. 

Na het invullen van de vragenlijsten volgen nog enkele gesprekken. Er zal zowel een gesprek met jou, als met je (pleeg)ouder(s) plaatsvinden. Je maakt met je behandelaar een afspraak wanneer je de uitslag van het onderzoek krijgt. Dan wordt de uitslag met jou besproken.  

Vergoeding

Niet alle zorgverzekeraars vergoeden diagnostiek. Vraag je eigen zorgverzekeraar of het onderzoek bij Mindfit in jouw geval wordt vergoed. Je kunt ook besluiten het onderzoek zelf te betalen.

Zet de volgende stap

Blijf je last houden van je mentale klachten? Ga dan naar je huisarts.
Met een verwijzing van je huisarts kun je bij Mindfit terecht. We helpen je graag weer op weg.

Zoek locatie